días Zig Zag hasta 45% dcto  Ver más

menú

0
  • argentina
  • chile
  • colombia
  • españa
  • méxico
  • perú
  • estados unidos
  • internacional
portada remembrance of repasts (en Inglés)
Formato
Libro Físico
Año
2001
Idioma
Inglés
N° páginas
228
Encuadernación
Tapa Dura
Dimensiones
24.5 x 15.7 x 1.8 cm
Peso
0.46 kg.
ISBN
1859734693
ISBN13
9781859734698
Categorías

remembrance of repasts (en Inglés)

David E. Sutton (Autor) · Paul Gilroy (Ilustrado por) · Daniel Miller (Ilustrado por) · Berg Publishers · Tapa Dura

remembrance of repasts (en Inglés) - Sutton, David E. ; Miller, Daniel ; Gilroy, Paul

Libro Nuevo

$ 245.420

$ 409.030

Ahorras: $ 163.610

40% descuento
  • Estado: Nuevo
  • Quedan 100+ unidades
Origen: Estados Unidos (Costos de importación incluídos en el precio)
Se enviará desde nuestra bodega entre el Miércoles 29 de Mayo y el Lunes 10 de Junio.
Lo recibirás en cualquier lugar de Chile entre 1 y 3 días hábiles luego del envío.

Reseña del libro "remembrance of repasts (en Inglés)"

Proust's famous madeleine captures the power of food to evoke some of our deepest memories. Why does food hold such power? What does the growing commodification and globalization of food mean for our capacity to store the past in our meals - in the smell of olive oil or the taste of a fresh-cut fig? This book offers a theoretical account of the interrelationship of culture, food and memory. Sutton challenges and expands anthropology's current focus on issues of embodiment, memory and material culture, especially in relation to transnational migration and the flow of culture across borders and boundaries. The Greek island of Kalymnos in the eastern Aegean, where Islanders claim to remember meals long past -- both humble and spectacular - provides the main setting for these issues, as well as comparative materials drawn from England and the United States. Despite the growing interest in anthropological accounts of food and in the cultural construction of memory, the intersection of food with memory has not been accorded sustained examination. Cultural practices of feasting and fasting, global flows of food as both gifts and commodities, the rise of processed food and the relationship of orally transmitted recipes to the vast market in speciality cookbooks tie traditional anthropological mainstays such as ritual, exchange and death to more current concerns with structure and history, cognition and the 'anthropology of the senses'. Arguing for the crucial role of a simultaneous consideration of food and memory, this book significantly advances our understanding of cultural processes and reformulates current theoretical preoccupations.

Opiniones del libro

Ver más opiniones de clientes
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)

Preguntas frecuentes sobre el libro

Todos los libros de nuestro catálogo son Originales.
El libro está escrito en Inglés.
La encuadernación de esta edición es Tapa Dura.

Preguntas y respuestas sobre el libro

¿Tienes una pregunta sobre el libro? Inicia sesión para poder agregar tu propia pregunta.

Opiniones sobre Buscalibre

Ver más opiniones de clientes