menú

0
  • argentina
  • chile
  • colombia
  • españa
  • méxico
  • perú
  • estados unidos
  • internacional
portada An Introduction to the Physical Chemistry of Food (en Inglés)
Formato
Libro Físico
Editorial
Idioma
Inglés
N° páginas
182
Encuadernación
Tapa Blanda
Dimensiones
25.4 x 17.8 x 1.1 cm
Peso
0.35 kg.
ISBN13
9781493938735

An Introduction to the Physical Chemistry of Food (en Inglés)

John N. Coupland (Autor) · Springer · Tapa Blanda

An Introduction to the Physical Chemistry of Food (en Inglés) - Coupland, John N.

Libro Físico

$ 142.750

$ 198.270

Ahorras: $ 55.520

28% descuento
  • Estado: Nuevo
  • Quedan 100+ unidades
Origen: Estados Unidos (Costos de importación incluídos en el precio)
Se enviará desde nuestra bodega entre el Viernes 28 de Junio y el Miércoles 10 de Julio.
Lo recibirás en cualquier lugar de Chile entre 1 y 3 días hábiles luego del envío.

Reseña del libro "An Introduction to the Physical Chemistry of Food (en Inglés)"

Familiar combinations of ingredients and processing make the structures that give food its properties. For example in ice cream, the emulsifiers and proteins stabilize partly crystalline milk fat as an emulsion, freezing (crystallization) of some of the water gives the product its hardness and polysaccharide stabilizers keep it smooth. Why different recipes work as they do is largely governed by the rules of physical chemistry.This textbook introduces the physical chemistry essential to understanding the behavior of foods. Starting with the simplest model of molecules attracting and repelling one another while being moved by the randomizing effect of heat, the laws of thermodynamics are used to derive important properties of foods such as flavor binding and water activity. Most foods contain multiple phases and the same molecular model is used to understand phase diagrams, phase separation and the properties of surfaces. The remaining chapters focus on the formation and properties of specific structures in foods - crystals, polymers, dispersions and gels.Only a basic understanding of food science is needed, and no mathematics or chemistry beyond the introductory college courses is required. At all stages, examples from the primary literature are used to illustrate the text and to highlight the practical applications of physical chemistry in food science.

Opiniones del libro

Ver más opiniones de clientes
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)

Preguntas frecuentes sobre el libro

Todos los libros de nuestro catálogo son Originales.
El libro está escrito en Inglés.
La encuadernación de esta edición es Tapa Blanda.

Preguntas y respuestas sobre el libro

¿Tienes una pregunta sobre el libro? Inicia sesión para poder agregar tu propia pregunta.

Opiniones sobre Buscalibre

Ver más opiniones de clientes