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portada The Flavor Bible: The Essential Guide to Culinary Creativity, Based on the Wisdom of America'S Most Imaginative Chefs (en Inglés)
Formato
Libro Físico
Año
2008
Idioma
Inglés
N° páginas
392
Encuadernación
Tapa Dura
Dimensiones
25.7 x 20.1 x 3.8 cm
Peso
1.41 kg.
ISBN
0316118400
ISBN13
9780316118408
N° edición
1

The Flavor Bible: The Essential Guide to Culinary Creativity, Based on the Wisdom of America'S Most Imaginative Chefs (en Inglés)

Andrew Dornenburg (Autor) · Karen Page (Autor) · Little Brown and Company · Tapa Dura

The Flavor Bible: The Essential Guide to Culinary Creativity, Based on the Wisdom of America'S Most Imaginative Chefs (en Inglés) - Andrew Dornenburg

5 estrellas - de un total de 5 estrellas 2 opiniones
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Reseña del libro "The Flavor Bible: The Essential Guide to Culinary Creativity, Based on the Wisdom of America'S Most Imaginative Chefs (en Inglés)"

The timeless guide to culinary creativity and flavor exploration, based on the wisdom of the world's most innovative chefs Eight years in the making, The Flavor Bible is a landmark book that will inspire the greatest creations of innovative cooks and chefs by serving as an indispensable guide to creativity and flavor affinities in today's kitchen. Cuisine is undergoing a startling historic transformation: With the advent of the global availability of ingredients, dishes are no longer based on geography but on flavor. This radical shift calls for a new approach to cooking -- as well as a new genre of "cookbook" that serves no to document classic dishes via recipes, but to inspire the creation of new ones based on imaginative and harmonious flavor combinations. The Flavor Bible is your guide to hundreds of ingredients along with the herbs, spices, and other seasonings that will allow you to coax the greatest possible flavor and pleasure from them. This astonishing reference distills the combined experience of dozens of America's most innovative culinarians, representing such celebrated restaurants as A Voce, Babbo, Blue Hill, Café Atlántico, Chanterelle, Citronelle, Gramercy Tavern, the Herbfarm, Jardinière, Jean Georges, Le Bernardin, the Modern, Moto, and the Trellis. You'll learn to: explore the individual roles played by the four basic tastes -- salty, sour, bitter, and sweet -- and how to bring them into harmony;work more intuitively and effectively with ingredients by discovering which flavors have the strongest affinities for one another;brighten flavors through the use of acids -- from vinegars to citrus juices to herbs and spices such as Makrut lime and sumac;deepen or intensify flavors through the layering of specific ingredients and techniques;and balance the physical, emotional, mental, and spiritual aspects of cooking and serving an extraordinary meal.Seasoned with tips, anecdotes, and signature dishes from the country's most respected chefs and pastry chefs, The Flavor Bible is an essential book for every kitchen library. For more flavor inspiration, look for The Vegetarian Flavor Bible
Andrew Dornenburg
  (Autor)
Ver Página del Autor
Andrew Dornenburg es un fotógrafo y escritor estadounidense especializado en gastronomía. Junto con su esposa, Karen Page, ha coescrito varios libros influyentes en el ámbito culinario. Antes de dedicarse a la escritura, Dornenburg fue chef de restaurante y completó estudios de posgrado con Madeleine Kamman en la Escuela para Chefs Americanos en Beringer Vineyards. Además, obtuvo su certificado de sommelier de la Sommelier Society of America. Algunas de sus obras Estas obras han sido reconocidas con premios como el James Beard Award y el IACP Cookbook of the Year.
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Opiniones del libro

Carmen Escobar Domingo 23 de Abril, 2023
Compra Verificada

Mi hermano quedó feliz con el libro. Era todo lo que esperaba, entretenido, informativo y muy útil para sus intereses culinarios. Ya nos está compartiendo ideas.

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Blanca Mejia Viernes 29 de Septiembre, 2023
Compra Verificada

Excelent!

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El libro está escrito en Inglés.
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