Semana del libro importado hasta con 50% dcto  Ver más

menú

0
  • argentina
  • chile
  • colombia
  • españa
  • méxico
  • perú
  • estados unidos
  • internacional
portada History and Hunger in West Africa: Food Production and Entitlement in Guinea-Bissau and Cape Verde (Contributions in Afro-American & African Studies) (en Inglés)
Formato
Libro Físico
Año
1993
Idioma
Inglés
N° páginas
174
Encuadernación
Tapa Dura
ISBN
0313267464
ISBN13
9780313267468

History and Hunger in West Africa: Food Production and Entitlement in Guinea-Bissau and Cape Verde (Contributions in Afro-American & African Studies) (en Inglés)

Laura Bigman (Autor) · Greenwood Press · Tapa Dura

History and Hunger in West Africa: Food Production and Entitlement in Guinea-Bissau and Cape Verde (Contributions in Afro-American & African Studies) (en Inglés) - Laura Bigman

Libro Nuevo

$ 117.330

$ 234.660

Ahorras: $ 117.330

50% descuento
  • Estado: Nuevo
  • Quedan 100+ unidades
Origen: Estados Unidos (Costos de importación incluídos en el precio)
Se enviará desde nuestra bodega entre el Jueves 06 de Junio y el Martes 18 de Junio.
Lo recibirás en cualquier lugar de Chile entre 1 y 3 días hábiles luego del envío.

Reseña del libro "History and Hunger in West Africa: Food Production and Entitlement in Guinea-Bissau and Cape Verde (Contributions in Afro-American & African Studies) (en Inglés)"

As Africa entered the 1990s, the Executive Secretary of the United Nations Economic Commission on Africa declared the continent incapable of feeding at least one-fifth of its peoples. Africa is the only region in the world where per capita food production is actually declining. Even with imports, the average African gets only enough nourishment to meet 85 percent of the minimum daily calorie requirement. This book analyzes the contemporary food crisis in Africa from an historical perspective, using two West African case studies. From the perspective of food production and entitlement, the volume traces the economic history of Guinea-Bissau and Cape Verde beginning with the slave trade, through the colonial and postcolonial periods to democratization and structural adjustment. Using the theory and methodology of political economy, the study argues that the way in which African societies have been integrated into the world market diverted resources from food production, exacerbated exploitation, thus affecting entitlement to the food produced. Conditions for national food dependency and the degradation of the environment ensued.

Opiniones del libro

Ver más opiniones de clientes
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)
  • 0% (0)

Preguntas frecuentes sobre el libro

Todos los libros de nuestro catálogo son Originales.
El libro está escrito en Inglés.
La encuadernación de esta edición es Tapa Dura.

Preguntas y respuestas sobre el libro

¿Tienes una pregunta sobre el libro? Inicia sesión para poder agregar tu propia pregunta.

Opiniones sobre Buscalibre

Ver más opiniones de clientes